Dukan Diyeti

Besleyici ve zengin içeriği sebebiyle sık sık başvurduğumuz diyet türlerinden biri olan dukan diyeti aynı zamanda vücudumuzun ihtiyacı olan tüm gıda takviyelerini ölçülü bir oranda tüketmemizin de yol anahtarıdır. Her diyet gibi dukan diyeti de ilk başlarda beslenme şeklinize değişik gelecek ve bir alışma sürecinden geçmeniz gerekecek.

Sonrasında ideal vücut ölçülerini korumakla kalmayacak bir ömür sağlıklı ve zinde kalmayı da başaracaksınız. Sevdiğiniz kıyafetleri özgürce giymek ve fit bir görünüme kavuşmak aynı zamanda öz güveninizin de yerine gelmesini sağlayacaktır.

Öğünlere bölüştürülen ve günü başarılı bir şekilde tamamlamanızı sağlayan dukan diyet listenizi buzdolabınıza ya da evinizin görünüz başka bir kısmına asarak takibinizi ve disiplininizi kolaylaştırabilirsiniz.  Diyet konusunda doğru bildiğimiz yanlışların bizleri gevşekliğe düşürmesine mani olmak için işi başından sıkı tutmak ve kararlı olmak olmazsa olmaz kuralımızdır. Bu gerekçeye sadık kaldığımızda her geçen gün istikrarlı bir ilerleme kaydettiğimizi gözle görünür bir biçimde fark edeceğiz.

Dukan Diyeti ve Özellikleri

Bu diyetin mucidi bir doktor ve ismi de buradan geliyor. Fransız doktor vücutta biriken toksiklerin atımlını sağlarken yine vücuttaki diğer depolardan yararlanıyor ve ortaya dengelenmiş bir diyet programı çıkıyor. Yani işin özünde protein oranını dengede kullanmak ve bunu yaparken dışarıdan yağ almamak var. Bilinen diyet programlarından bir takım farklılıklarla ayrılan dukan diyeti enerji ve günlük idame için dışarından protein alırken karbonhidrat ve yağ tüketimine sınır getiriyor.

Dukan diyeti dört aşamalı bir diyettir.

Konuyu daha iyi anlamak için bunları isim isim açıklamakta fayda var.

Diyetin birinci evresi atak evresinde bireylere sınırsızı protein ancak sıfır yağ ve karbonhidrat tavsiye edilir.  Yedi gün sürecek atak evresinde her gün bir buçuk kaşık yulaf mutlaka tüketilmelidir.

Sonrasında hastanın takip süreci başlar. En az bir ay en çok on iki ay sürecek olan bu takip evresinde bireyler yağsız et, protein, iki yemek kaşığı kadar yulaf tüketir v kilo kontrolü yapılır. Eğer istenilen verim alınıyor ve bitkin düşmeden süreç ilerliyorsa diyetiniz başarılı bir şekilde yürüyor demektir. İstenilen başarının kaydedilmesinin ardından güçlendirme evresi dediğimiz üçüncü evre başlar ve bu süreçte sınırlı miktarda yağ ve karbonhidrat tüketimine izin verilir.

Bunlara ilaveten günlük tüketilen yulaf miktarında yarım kaşık daha artış yapılabilir.  Son evremiz olan koruma evresinde ise bireyin ideal kilosunun korunarak, günlük beslenme alışkanlığı belirginlik kazanır. Her süreçte bir miktar artan yulaf miktarı üç kaşığa çıkartılarak diyete yardımcı olunur. Kiloda artış yaşanmadığı sürece ara ara sevdiğiniz yiyeceklerden tüketmeli ancak sınırı aşmamaya dikkat etmelisiniz.

Diyet Yaparken Sık Yapılan Hatalar

Diyet yaparken sık yaptığımız hatalardan biri de bir uzmandan yardım almadan ve gerekli tahlilleri yaptırmadan gelişi güzel diyet yapmaya başlamaktır. Kan değerlerimizi olumsuz olarak etkileyecek diyet programları yüzünden direncimiz düşer ve diyete dayanıklı olmadığımız kanısına kapılırız.

Ancak bünyemizin ihtiyacını varsa hastalıklarımızı bilirsek başarılı bir şekilde diyet uygulayabiliriz. Bu sebeple kulaktan dolma bilgilerle diyet yapmak yerine bilirkişilerden yardım alarak sağlıklı ve zinde bir görünüme kavuşabiliriz. Bunlara ilaveten düzenli egzersiz yapmak, günlük ya da haftalık yürüyüşlerle diyeti desteklemek ve su tüketimini artırmak da hızlı bir şekilde sonucu ulaşmanızı sağlayacaktır.

BAKINIZ: 1 Haftada 5 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Yoruma kapalı.